Ifjúsági Bizottság 2013

         

Ifjúsági Bizottsági jelentése Évi konferencia 2013. április 18-20. 

            

Letöltés     

     

Tisztelt Püspök Úr, Tisztelt Évi Konferencia, Kedves Testvérek!

 

 

INFORMÁCIÓK

 

A bizottság állandó tagjai (Bozsó Ágnes, Gyurkó Donát, Müller Izabella, Szuhánszki Eszter, Vigh Bence) mellett, minden évben meghívunk négy segítőt, akik egy éven át bekapcsolódnak a bizottság munkájába. Ezzel az a célunk, hogy az ifjúsági közösségek szélesebb körben képviselhessék magukat a bizottságban, illetve mi magunk is több szempontból alakítsunk ki közös látást a fiatalokra nézve, továbbá, hogy folytonosságot adjunk a jövőbeni ifjúsági bizottság számára. Idén szeptembertőlcsakúgy, mint a tavalyi évben - Bozsó Andrea, Csernák Barnabás, Dobozy Péter és Szuhánszki Laura kapcsolódott be munkánkba.

Két alkalommal találkoztunk bizottsági ülésen az elmúlt időszakban, a köztes időben pedig emailen és facebookon tartottuk egymással a kapcsolatot, kb. 200 levelet váltva egymással.

A bizottsági levelezőlistára továbbra is lehet kívülről is levelet küldeni, tehát a fenti e-mail címen keresztül évközben is elérhetőek vagyunk. Szívesen válaszolunk kérdésekre, észrevételekre, kritikákra.

 

 

A CÉLOK KIÉRTÉKELÉSE

 

1) Az előző években kialakult, országos táborok megszervezése (tavaszi, nyári, téli).” Mindhárom tábort megszerveztük, nyáron Hetesen, télen a Kiscelli utcai egyházközpont épületében, tavasszal a szolnoki gyülekezetnél fogadtak be minket. Ezúton is nagyon köszönjük az érintett gyülekezetek radikális vendégszeretetét.

2) Táborainkban továbbra is elsődleges helyet adni az evangélizációnak, és a lelki tartalomnakAz evangélizáció és a lelki tartalom indikátorait nehéz lenne megállapítani. Azt tapasztaljuk, hogy táboraink során a fiatalok egyre nagyobb bizalommal fordulnak a lelkészek, fiatal munkatársak felé életvezetési és lelki kérdésekben. Imádságot kérnek és ajánlanak fel egymásnak, sokat énekelnek, mély barátságok szövődnek, és nyitottak arra, hogy továbbadják hitüket másoknak.

3) „A 22 éven felüli korosztály helyzetének felmérése, és a feléjük való szolgálatra vonatkozó terv kidolgozásaEz a tervünk nem valósult meg. Erőforrásainkat teljesen lekötötte a 14-22 éves korosztály számára szervezett táborok. Nem tartozott céljaink közé, de a bizottság feladatkörébe tartozik a nemzetközi metodista ifjúsági munkában való részvétel. A bizottságunk egyik tagja vállalta fel ezt a komoly felelősséggel járó szolgálatot, és ő tájékoztat bennünket az éppen aktuális lehetőségekről és feladatokról.

 

 

ÚJ CÉLOK

 

A következő konferenciai évre vonatkozó céljaink a következők:

1) Az előző években kialakult, országos táborok megszervezése (tavaszi, nyári, téli).

2) Egy évre előre meghatározni a táborok időpontját és helyszínét.

 

 

JAVASLATOK, KÉRÉSEK AZ ÉVI KONFERENCIA SZÁMÁRA

 

1) Tisztelettel kérjük az Évi Konferenciát, hogy a körzetek jövő évi tisztújításánálott ahol erre lehetőség van – a körzetek vezetőségébe hívjanak meg egy 25 éven aluli fiatalt. Az ifjúság érdekképviselete, véleménye, és szolgálati lehetősége így valósulhat meg.

2) Kérem a jelentés elfogadását.

 

Az Ifjúsági Bizottság nevében,

Vigh Bence

Hetes, 2013. április 10.