Média Bizottság 2007
   

Budapest, 2007. április 11-14.

   

Metodista - A Magyarországi Metodista Egyház lapja

   

Egyházunk lapját 2005 októbere óta vezetem főszerkesztőként, amely szolgálatban az első és legfontosabb feladatom egy szerkesztőségi stáb megszervezése volt. A stáb felállítása sikerült, a munkamegosztás bevált: a rovatszerkesztő munkatársaktól rendszeresen, kiszámítható módon kapom meg e-mailben az anyagokat. (A 2006-os Évi Konferencián ígért női rovat beindítása sikeresen megvalósult, rovatcím: Nőkről nőknek.) Együttműködésüket, elkötelezettségüket ezúton is köszönöm! A közös munkálkodás következő lépcsőfoka lenne az első szerkesztőségi találkozó megszervezése, az újság készítésén való közös gondolkodás, amelynek helyszínéül terveink szerint a 2007-es tiszaligeti Családi Tábor szolgálna. A 2006-os évben négy újságot sikerült elkészítenünk, 2007-re ötöt tervezünk. Az újság további lényeges változása, hogy a gyülekezeteinken túli megszólítást segítve tematikus számokat készítünk, azaz egyszerre próbáljuk a "gyülekezeti hírlevél" és a "sokszínű keresztény magazin" szerepét betölteni. Az újság ezen változásainak gyülekezeti értékelését 2007 áprilisában kérdőíves úton szeretnénk felmérni. A lap terjesztése még mindig hagy maga után kívánni valót: az előállított 300 db újságból kb. 100 rendszeresen megmarad. Kérjük segítsétek elő a terjesztést, adjátok tovább az újságot! (Lehetséges, hogy az előfizetés lehetősége előrelépést jelentene - a Csendes Percek terjesztése is így működik!)

   

MIX - A Metodista Ifjúsági Közösségek Szövetségének havilapja

   

Az ifjúság újsága idén már VII. évfolyamát kezdhette meg. Az eddigi évekhez hasonlóan egy folyamatosan változó csapat készíti a lapot, a diák lét folytán egy kissé nehézkesebb kiszámíthatósággal, és az egyházi lapnál nagyobb változatossággal, de mégis a metodista ifjúságot tükrözve. Hálásak vagyunk az idősek támogatásának, előfizetésének, ösztönzésének. Így köszönjük az évi konferenciánk nyújtotta támogatást is, amelynek eredményeként Jézus szól hozzád címmel 2006 novemberére a MIX újság 50. számának alkalmából egy áhítatos dalosfüzetet jelentethettünk meg (kb. 60 darab készült belőle). Örömmel jelenthetjük, hogy egy alapvetően stabil előfizetői körrel rendelkezünk: a missziós példányokkal együtt immár évek óta havonta 75 db újságot készítünk. A missziós MIX újság "projekt" keretében az elmúlt évben is 130 újságot oszthattunk szét az ország 11 körzetében. Tisztelettel kérjük az Évi Konferenciát, hogy ezt a programot támogassa idén is 13 gyülekezet fiataljai számára, 13x2000 ft (26.000 ft) értékben! (A 11 körzeten túl idén a 12. Alsózsolca, a 13. Kür-töspuszta lenne.)

   

WWW.METODISTA.HU - A Magyarországi Metodista Egyház hivatalos honlapja

  

Egyházunk 2004-ben megújult honlapját idén márciusban sikerült "generáloznunk". Ennek köszönhető, hogy 1. a honlap némiképp jobb áttekinthetőséget (új menürendszert) nyert, 2. a tartalmak angol nyelven is olvashatók (a teljes "kétnyelvűsítés" folyamatban), 3. az egyház egyedülinek mondható Média menüje (letölthető rádió és tévéműsorok) közvetlen elérést kapott, 4. a teljes honlap pedig egy saját képekkel feltöltött új dizájnt. Örömmel jelenthetjük, hogy a MIX honlapján kívül jelenleg egyházunk 11 körzetéből már 6 van jelen a világhálón (Budakeszi, Bp./Pest, Bp./Óbuda, Pécs, Szekszárd, Szolnok), hasznos információkat és letölthető igehirdetéseket nyújtva a látogatóknak. Minden körzetet bátorítunk a megjelenésre és a folyamatos frissítésre a kommunikációnak ezen a területén is. Parókiánk az egész világ!

 

Khaled A. László