HIT & ÉLET

2003. december

 

Hecker Róbert

Metodista Imakörlevél

 

Kedves Imakörösök!           

 

Ezennel útjára indul a missziós konferenciánkon beharangozott metodista imakörlevél második kiadása! Szeretettel köszöntök minden résztvevőt, megköszönve a kapott visszajelzéseket, a hűséges imádságot. Hadd osszam meg Veletek saját élményemet: Számomra (is) az eddig megszokott hétköznapi életritmus megszentelését jelenti az imakörláncban való részvétel. Olyan jó úgy befejezni a napomat, hogy aznapi utolsó "értelmes" tevékenységem a másokért mondott közbenjáró ima! Éppen ezért arra bátorítalak Benneteket, hogy:

 

1.) Amit lelkesedéssel elkezdtetek, azt kitartóan folytassátok! (Csak a rendszeres, nem pedig az ötletszerű imádság hozhat maradandó változást Benned, és környezetedben egyaránt…)

2.) A bekapcsolódásra bátorítsatok másokat is! A dolog roppant egyszerű: a csatlakozni vágyók adják meg nekem e-mail címüket, és máris kapják az imakörlevelet. (Örömmel jelentem, hogy Gyurkó József, és Khaled Abdo Laci személyében két újabb imakörösünk van!)

3.) Írjátok meg közben szerzett megtapasztalásaitokat, imainformációitokat is! Ezeket úgyszintén közzéteszem, hiszen az ilyen visszacsatolások a gyakorlatban is bizonyítják: nem hatástalan az ima!

4.) Arra kérlek Benneteket, hogy a címetekre érkezett körlevelet továbbítsátok oda, ahová szól! Többeteknek ugyanis nincs e-mailje, úgyhogy a hozzá legközelebbi testvérnek küldtem el az ő példányát is. (Tehát: Lilla néniét és Erdei-Nagy Laciét Szuhánszky Krisztinek, Szabó Daniét Lakatos Vikinek, Kovács Ilonkáét Kovács Pistinek, Szénási Évikéét pedig Szuda Zsoltiéknak.)

5.) Az imakör kezdési ideje: egységesen 22 óra.

               

Sztupkai Misi gyógyulása: Misivel legutóbb 4 napja beszéltem. A sugárkezeléseken hála Istennek túl van. Jól érzi magát, már a körzetekben is szolgál. Jövő héten kezdődik a kemoterápia, melynek üteme, a dózisok száma, az adagok erőssége még az orvosok döntésétől függ. Misinek éppen ez a legfontosabb imatémája is, hiszen ilyenkor annyi bizonytalansági tényező jelentkezik, annyi megoldási lehetőség kínálkozik… "Nem kellene ezt vagy azt az orvost, "csodadoktort" felkeresni az alaposabb, hozzáértőbb kezelések reményében?" -ilyen kérdések újból és újból fölmerülnek. Misinek az a látása, hogy a Mennyei Atyába vetett teljes bizalommal akarja fogadni mindazt, ami vele történik. Nem akar saját érdekében senkinél lobbizni, kivételes bánásmódot igényelve magának -még Jézus Krisztusnál sem. Így fogalmazott: "Az ember nem a betegsége miatt hal meg, hanem akkor, amikor az Úr haza szólítja." Imádkozzunk érte, hogy ebben az Úrra hagyatkozásban továbbra is békessége legyen. Nagyon jól esett számára, hogy a Wesley-napon olyan sokan érdeklődtetek hogyléte felől, imádságos támogatásotokról biztosítva őt. Így, ezen az úton is jelzi, mennyire sajnálja, hogy az ünnepség forgatagában nem tudott ezekre a szeretetteljes jelzésekre alaposabban reagálni. (Ő volt a magnófelvételek felelőse, és annak intézése eléggé lekötötte.) Továbbra is kéri, köszöni, hogy imádságban hordozzátok őt.    

 

Pásztor Zsófi baba-mama-köre: Pásztor Zsófi írja: Kedves testvérkék! Bejelentkezem a baba-mama klubos örömteli hírekkel. Kéthetente a kisbabás mamáknak, a köztes hetekben pedig a korábban baba-mama klubos, most már óvodás gyerekeknek és szüleiknek rendezünk klubot. A kicsikkel és szüleikkel délelőttönként vagyunk együtt, itt elsősorban az anyukák számára van előadás, vagy beszélgetés nem elsősorban keresztény témákról, de vállalva a véleményünket. Sok család életébe belelátunk, a szolgálatunk része, hogy imádkozzunk értük, esetleg segítsünk nekik. Hat-nyolc anyuka vesz ezeken rész, aktívan közreműködnek, segítenek. A három éves, ovis gyerekeknek szervezett alkalmak azért nagyon érdekesek, mert előzetes egyeztetés után vállalták a nem hívő anyukák, hogy Jézusról szóló történeteket mondjunk el a gyerekeiknek. Két ilyen délutánt tartottunk már meg, sok játékkal, meglepetéssel és egy-egy bibliai történettel (a két vak meggyógyítása és a csodálatos halfogás). Itt is hat-nyolc anyuka volt egy-egy gyermekkel. Az első alkalommal egész jól lekötötte a gyerekeket a történet, sajnos most hétfőn nem nagyon figyeltek, inkább csak bohóckodtak. A nem teljes siker ellenére úgy érzem helyes és Istennek tetsző, amit csinálunk. Az anyukák valószínűleg a majdnem baráti kapcsolatra való tekintettel elfogadják, hogy nekünk fontos a Bibliából kiválasztott rész, kicsit még kínosan is érezték magukat a gyerkőcök miatt, és igyekeztek nagyon figyelni. A végén szorgalmasan feljegyezgették a következő kiválasztott rész helyét, hogy legközelebb már előre készülhessenek. Elfogadják, hogy Jézus valós és jelentős személyiség volt. Megértették, hogy ha valóban a gyermekükre szeretnék bízni a majdani választás lehetőségét, akkor meg kell ismertetni velük a keresztény vallás kulcsát. Megértették, hogy az észnélküli meg-térítés nem célunk. Három anyuka van, akit közelebb érzek Istenhez, őket több irányból közelíti őket az Úr. David Greenewalt is nagyon jóban van közülük kettővel, és az egyikük férjével is rend-szeresen találkozik. Őrá való tekintettel a múltkor a családi isten-tiszteleten is részt vettek. Egy nagyon fontos cél, hogy a vallással kapcsolatos előítéleteket leromboljuk, és hidakat építsünk szeretetből, ezeknél a családoknál már megvalósult. Halleluja. Zsófi

 

Erik Miskolcról: Szuhánszky István testvérünk a napokban látogatta meg. Tőle tudom a következőket: most egy hétre hazaadták a kisfiút a kórházból, az agydaganatát kioperálták, de állapota továbbra is igen válságos. Az operáció következtében alig lát, állandó fájdalomcsillapítót, és sok-sok gyógyszert kap. Jövő héten visszakerül a kórházba. Édesanyja könnyek között mondta el, hogy már azért is milyen hálás, hogy gyermekét, - még ha kis időre is - hazahozhatta. Saját imaélményemet is hadd osszam meg Veletek: esti bibliaolvasásom során kétszer is nagyon hangsúlyossá vált előttem az Erikért mondott közbenjáró ima. (Rendszeresen teszem ezt amúgy is, de ekkor valahogy különösen megindult a szívem ezen a gyermeken…) Ekkor kaptam két csodálatos igét: amikor Illés föltámasztja a sareptai, Elizeus pedig a sunemi asszony fiát. (I. Királyok 17,17-24; II. Királyok 4,18-37) Bátorítsanak mindannyiunkat ezek az igék az Erikért mondott kitartó, hűséges imára!

               

Kriszti írja: Eriket hazaengedték. csak kemoterápiás kezelésre vitték vissza a héten a kórházba. Az egyik szemére nem lát, a másikra is csak gyengén. Sok gyógyszert kap, de jobb a közérzete, hogy otthon van. Lábra nem tud állni a műtét óta. Az anyukája nagyon köszöni a sok imádságot. Érzi az erejét. Nagyon örülnek, hogy most otthon lehetnek, még akkor is, ha nagyon bizonytalan a betegség kimenetele. Kérünk, hogy továbbra is hordozzátok őket imádságba! Nagy szükségük van rá! Köszönöm!