RÓLUNK SZÓLVA

2004. december

 

Schauermann Péter

Ifjúsági napok Budán

- 2004-es ifjúsági munkatársképző és MIX nap

 

Késő ősz, Kiscelli utca, sok fiatal metodista, találkozás, megbeszélés, tervezés, pizza, munkatársképző és MIX nap immár több éve. Idén ez idén kibővült a ping-pong, a Csernák féle ízletes konyha, a konyakos meggy fogalmakkal.

 

Idén nem voltam kirándulni a munkatársképző és MIX hétvége előtt, pedig külföldi tartózkodásom alatt elhatároztam, hogy meglátogatom kedvenc Pécs közeli helyemet, Orfűt. De erre nem került sor, se a nyáron, se ősszel. Október utolsó hetében pedig olyan gyönyörű idő volt. Ha nem lenne a hétvégi program, biztos hegyre mennék, gondoltam. De ez most nem valósul meg, szombaton irány Budapest. Reggel korán kellett kelnem, de furcsa módon valami öröm volt bennem, nem az volt az első gondolatom, hogy elment az eszem, és miért nem pihenek szombaton.

 

Aztán megérkeztem. Idén kevesebben voltunk, mint tavaly, talán egyéb párhuzamos programok miatt, vagy a hétvége témája nem megnyerő, vagy az emberek tudnak valamit? Elgondolkodtató és kreatív áhitat után jött az előadásom. Lehet, hogy Isten (is) tud valamit, és szívén viseli az ifjúsági munkát, ezért vagyunk ennyien? Nem baj, Isten tudja, mit csinál. Kicsit hosszabban beszéltem, mint gondoltam, talán valamit az emberek is hazavihettek belőle, ami hasznos, vagy érdekes, nem tudom. Az ebéd után felsétáltunk a Kiscelli múzeumhoz, és kicsit belemerültünk az őszi erdőbe.  Délután arról beszélgettünk kis, váltakozó összetételű csoportokban, hogy melyik ifjúsággal mi van. Jó volt. Jó volt hallani, hogy máshol milyen fejlődés van, vagy éppen problémák. Jó volt látni, hogy a résztvevők is élvezik a történéseket. Ha másért nem, ezért érdemes volt találkozni. Aztán vacsora, majd nagy ping-pongozás. Másnap Istentisztelet. Mindjárt kettő, közötte ping-pong, finom ebéd, pihenés, este filmnézés.

 

Hétfőn pedig a MIX nap, ahol a szekciók idén is értékeltek, tervezgettek, honlapot néztünk. Megtudtuk, hogy van egy folyamatosan frissülő, részben németül is olvasható honlapunk, hogy milyen volt a tavalyi gyalogtúra, hogy a zenekar CD-t szeretne stb. Újabb programokat és egy MIX polót álmodtunk jövőre. Délutánra vége lett mindennek, az emberek lassan elszéledtek.

 

Örülök a hétvégének. Bár röviden, de eljutottam az erdőbe is, kedves emberekkel találkoztam és beszélgettem, kipihentem magam, és egy lépést tehettünk Isten munkájában.

 

 

Domby Annina és Kovács Zsuzsanna

Alkotótábor

 

 

Jövő nyáron szeretnénk ezt az új tábort indítani. Célunk, hogy alkotni vágyó fiatalok kipróbálhassák, és szakszerűen tovább képezhessék magukat, egyben lehetőséget adva arra, hogy különböző módokon ki tudják fejezni magukat. További célunk, hogy az alkotócsoportokban a személyes kapcsolatokat is jobban elmélyítsük, beszélgetésekkel és közös alkotással. Így szeretnénk egy teljes hetet vidáman együtt eltölteni, s amink van, azzal Istent dicsőíteni.
Az egyes szakok/szakcsoportok: könnyűzenei (gitár, ének, szinti, dob), komolyzenei (gitár, ének, zongora, furulya), költészet, képzőművészet, pantomim.

 

A program nagy vonalakban: reggeli, áhítat, egyéni csendesség/elmélyülés, csoportos beszélgetés és alkotás, ebéd, szórakozás/játékok, alkotás, esti előadás. A hétnek lenne egy alaptémája, ami összefogná az egész hetet, és emellett érdekes előa-dásokat hallgatnánk meg minden este, művészektől és különböző témák szakértőitől. Igyekszünk a szakokat és a programokat is minél színesebbé tenni. A tervezett programban lesz többféle vetélkedő, teaház, múzeumlátogatás és még sok más meglepi.

 

Budakeszin szeretnénk az egészet megrendezni, a tavaly már beindult könnyűzenei csapattal összefogva.

 

Keresünk még az egyes szakokra (pantomim, tánc, zongora, szolfézs, dob, furulya, képzőművészeti ágakban: festő, szobrász) tanárokat. Szeretettel várunk minden jelentke-zőt és kérdést a következő elérhe-tőségeken:

 

zsuczy@yahoo.de

nusi_83@freemail.hu.

 

Aki úgy érzi, hogy szeretné támogat-ni azt, hogy ez a tábor létrejöhessen, köszönettel fogadjuk.