A szegedi ifi 2010-es adventje

      

A tavalyi adventi időszak a szegedi gyülekezet életében is eseménydús volt. Ezeknek a sűrű heteknek a szolgálataiba pedig nagy lendülettel igyekezett az ifjúság is bekapcsolódni. 
Először a hátrányos helyzetű roma oviba látogattunk el, ahol a karácsonyi történet eljátszása után közösen karácsonyfadíszeket készítettünk sólisztből. Természetesen minden gyereket megajándékoztunk egy kis gyümölcsöt és édességet tartalmazó csomaggal, illetve az óvoda számára is vittünk egy nagy kosár játékot. 
A karitatív héten belül baptista fiatalokkal a Családok Átmeneti Otthonába is elmentünk, ahol a nehéz helyzetbe jutott gyerekeknek és szülőknek énekeltünk. A baptista ifi pedig egy komplett evangéliumi bábdarabbal készült. Ide is vittünk csomagokat a családoknak, illetve 3 zsák használt ruhát is. 
A gyülekezet fiataljai a gyerekórákat decemberben is megtartották, de besegítettünk az adventi játszóház szervezésébe is, ahová a Mókás Bocsok bábcsoportot is elhívtuk.
Ezek után a szolgálatok után és a vizsgák között pedig egy jó hangulatú, áldott ajándékozós karácsonyi ifit tartottunk, pizzázással egybekötve. 
Továbbá tavaly a gyülekezet gyerekeinek karácsonyi csomagjainak összeállítását is fiatalok vállalták el, mint ahogy a karácsonyi szerep betanítását is, amit az ünnepi istentiszteleten nagy sikerrel adtak elő.