Beszámolók 

Schauermann Péter  (Ifjúsági Bizottság jelentés 2005. ápr.)

     

Ebben a tanévben Isten szó szerint megáldotta ifjúságunkat. Egyik oldalról nagyon jó kis közösség alakult ki nálunk, az ifjúsági órák nagy élményt jelentenek mindnyájunknak. Közös evés, éneklés, beszélgetés és imakör jellemzi szokásos alkalmainkat. Minden héten más készül lelki táplálékkal, ezután nagyon jó és mély beszélgetéseink vannak. Ebben a félévben kezdtük el azt, hogy több ifjúsági órát “háznál” tartunk, megismerve egymás otthonát. A másik oldalon Isten megáldott bennünket létszám tekintetében is, az ősz óta 13 új ember fordult meg nálunk, toppant be a semmiből. Közülük 7-en váltak az ifjúság rendszeres látogatóivá, mára oszlopos tagjaivá. Így az ifjúsági óra létszáma 9-11 között mozog. Ebből a kisebbség metodista, a többség református, katolikus hátterű, főleg Pécsen tanuló egyetemisták. Ennek az a következménye, hogy a vasárnapi Istentiszteleten viszonylag kevesen vagyunk az ifjúságból, (ekkor a diákok otthon vannak). Nagyon örülünk az ifjúsági közösségünknek. Az evangélizáció a gyakorlatban barátok az ifjúsági órákra szóló meghívásában és az egyetemi lelkészség keretében lebonyolított előadások szervezésében jelenik meg. Emellett beszéltünk arról, hogy jó lenne kipróbálni ifjúsági Istentisztelet, alkalom szervezését, de eddig csak a tervek szintjéig jutottunk. (Schauermann Péter)

    

Nagy Ágnes: A pécsi ifiről...  (MIX 2002. máj.)

  

Persze Pécsett is megvannak a segítő, terelgető keretek a fiatalok együttlétének. Ilyen a kitüntetett szerda este, ilyen a tulipánosan pompázó Tompa Mihály utca és ilyen a vágy, valamiként összefűzni napjainkat, gondolatainkat, Isten gondolatait...

De hogy az állandóság keretei mit öveznek hétről - hétre, az nagyon szabad; azt mondanám, meglepetésszerű. Pedig igyekszünk úgy két hónapra előre megtervezni, mit is szeretnénk kezdeni térrel - idővel - egymással: birkóznak egymással közös palacsintázás, vagy - ahogyan a legutóbbi tervezgetéskor - paprikás főzése és evése közben a javaslatok.

Hívjunk meg egy apácát beszélgetni!

Legyünk megint kreatívak Atival! (Az ősszel alkotott plakátjainkat már képpontról képpontra ismeri az utca összes lakója és az átutazó forgalom.)

Beszéljen valaki a kedvenc ószövetségi prófétájáról - tér vissza gondolatritmusként.

Jó, jó, meseest is lesz megint...

Szerdánként az aktuális valóság mégis meglepetés...

Mert ugyan ki magyarázná meg közülünk, hogy kerül az ifi a reformáció ünnepén, éjnek idején a Székesegyház lábához, s játékunk miként passzol a teliholdhoz? S miféle csillagállás szükséges ahhoz, hogy egy metodista imateremben mindenféle keresztyén embergyerek és ember törökülésben figyelje a Teréz anya szavai mögött pergő indiai képkockákat? S hogy lehetséges az, hogy arcok térülnek-fordulnak, barátaink jelennek meg az egyetemről, MEKDSZ-ből, és kimaradnak oszlopok, és mégis mindannyian számolunk a szerdáinkkal?

Mert jó itt. Jó együtt. És az Isten is számol a szerdáinkkal.

A képek szereplői: Máté-Márton Panka

                              Paplauer Nóri

                              Thaly Eszter

                              Schauermann Péter

                              Khaled Laci

                              Khaled Attila

                              Bambi és Magdi

                              Hecker Marci

                              Vas Bence

                              Ritter Bogi

                              Ritter Gergő

                              Cili, Johnny, Tamás a MEKDSZ-ből

                              Deák Zsuzsi, Inczédy Farkas Gabriella

                              és olykor Zubán Dániel Rafael az orvoskarról

                              és magam.